Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

8. oktober 2024

Dato: 8. oktober 2024

Tidspunkt: kl. 17.30-20.00

Sted: Ole Rømer-Skolen, afd. Gadehave matriklen Gadehavegårdsvej 1

Tilstede: Pernille Folting, skoleleder Stefan Ørsted Petersen, formand Emine Kanat, næstformand Linda Niebling, souschef Camilla Cecilie Bal, sekretariatsleder Sultan Yurtseven, lærerrep. Annemone Y. Hansen, pædagogrep. Dorte Sørensen, lærerrep. Karin Schmidt Nielsen, forældrerep. Benjamin Elung-Jensen, forældrerep. Selim Kurteshi, forældrerep. Audrone forældrerep. Supplanter: Zeynep Köse, forældrerep. Narmin Hassan, forældrerep. Afbud: Benjamin Elever: Medina

1. Valg af mødeleder

Linda

2. Godkendelse af dagsorden

Dagsordenen er godkendt

3. Godkendelse af referat

Referatet er godkendt

4. Konstituering af bestyrelsen

Selim er valgt som Forældrerepræsentant Audrone er valgt som forældrerepræsentant Karin er genvalgt som forældrerepræsentant Benjamin er fortsat forældrerepræsentant Narmin er valgt som 1. Suppleant Zeynep er valgt som 2. suppleant Forperson: Stefan Ørsted Petersen genvalgt Næstforperson: Emine Kanat genvalgt

5. Nyt fra:

Forpersonen

Det er dejligt at vi er blevet en fuld bestyrelse. Vi har arbejdet med høringssvar ang. Økonomi og organisering af modtagelses elever. 2 Stefan er blevet spurgt om politikerne lytter til vores høringssvar og det er hans klare opfattelse at det gør de. Han kan kende mange af vores input på de politiske møder. De lytter på, at vi bliver nødt til at løfte i fællesskab for at kunne gøre en ændring. Zeynep: Spørger til om der er udfordringer med den nye koordinator på mo området, i forhold til at børnene skal udsluses hurtigt til almenklasserne. Stefan: Der bliver talt om processen og vi er opmærksomme på det. Det lokale MED udvalg bakker op ang. De samme udfordringer vi oplever på området. Der har været tværfagligt dialogmøde på Rådhuset, som ikke var så relevant for OR. Der bliver talt ind i samarbejde mellem skoler og skolebestyrelser. Stefan har noget materiale med fra mødet, som han deler rundt. Blandet andet omkring hvordan man tiltrækker elever til skolen og får flere til at deltage i forældremøder. Der tales lidt om forældreindflydelse på forældremøder og forventningen til kontaktforældre/trivselsforældre. - Busstoppestedet lige foran parkeringspladserne, har vi forsøgt at få sløjfet, det bliver det ikke. Stefan ligger op til at vi fortsætter kampen, da det er en farlig situation på parkeringspladsen for skolens børn. Zeynep: Der er en udfordring på BKH ved p-pladsen, vejen fra Taastrupgaardsvej til p-pladsen er for smal til, at der kan være to biler og børn på sammentid. Hun vil gerne skrive til færdselsstyrelsen om begge udfordringer, for at se om de kan gøre noget. Stefan: Lad os arbejde videre med det.

Elevrådet

Medina fortæller at de kun har haft et møde indtil nu og der har de har talt om børnerisdagen som er den 6. november, hvor emnet er demokrati og fællesskab. De har valgt at søge om midler til nogle ture til f.eks. Folketinget.

Ledelsen

Arbejdet med demokratisk dannelse er generelt begyndt at fylde på skolen. Der kommer muligvis et nyt ryk af MO-elever, når det nuværende byggeri i Høje Tåstrup C er færdigt. 3

6. Byggeplads og trafikale forhold ved BKH

Stefan: Der er en del trafikale udfordringer ved BKH på grund af byggepladsen. Der er overvejet om der er asbest og andre skadelige stoffer i de bygninger som bliver nedrevet. Der er en mand på sagen og der er kommet nye regler på området ang. Asbest. Manden siger at det eneste sted som der er opdaget noget er ved nogle vinduer, som bliver pakket forsvarligt ind og ikke kan påvirke skolen. Der kommer til at køre en del tungelastbiler ned mod skolen og der er ikke andre muligheder for kørsel for byggeriet. Dog er der lavet regler om, at de ikke må, kører der mellem kl. 7.45-8.15 og igen 13.00-14.00. Stefan henviser til at vi skal være opmærksomme på det. Pernille: Skolen er blevet lovet at de fører tilsyn med om de overholder reglerne inden for de tidsrum som der er aftalt. Karin: Det lyder som et kort tidsinterval, er det ikke muligt at køre det længere? Pernille: Det er os som skole der har lagt op til den tidsramme, da det er op til mødetiderne og for at genere bygningsarbejdernes hverdag mindst muligt. Emine: Vi oplever at mange børn går over vejen til busstoppestedet uden at se sig for, kan man gøre noget for at sikre deres sikkerhed? Pernille: Det er noget som vi skal tage med til vejsyn, da det er en politisk beslutning, hvis der skal være ændringer. Seynep: Lastbilerne har meget store blinde vinkler, hvordan sikre vi at børnene ikke er i fare i pauser osv.? Jeg vil gerne skrive det ind i dokumentet som vi tidligere har talt om. Karin: Situationen på Gadehaven matriklen ved busstoppestedet, kunne det ikke afhjælpes med en skolepatrulje? Pernille: Vi kan ikke sikre forsvarlige forhold til en skolepatrulje lige nu, i forhold til de udfordringer der er nu. Audrone: Der er en udfordring i at bilerne ikke stopper for børnene ved fodgængerfeltet, kan der ikke gøre noget ved det? Pernille: kan man få et samarbejde med Gadevang omkring trafikforhold, vil det være en god ide. Det vil være godt, at I som bestyrelse måske har det som et af de første punkter I arbejder med. Selim: Jeg har gode kontakter i Gadevang og vil gerne tale med dem. Stefan viser et kort over nye veje, som der skal laves i forbindelse med byggeprojektet ved BKH og fortæller om de udfordringer, som han ser i det. Det tales der lidt videre ind i det og hvordan Bestyrelsen kan blive hørt med de bekymringer der er.

7. Hvordan går det med de nye ringetider?

Pernille: Forrige skoleår ændrede vi ringetiderne på baggrund af ønsker fra flere. Det kom der en del klager på fra lærerne og derfor har vi ændret igen i år, hvor der er justeret på spisepausen. Sultan: vi oplever i 3. at det er lang tid fra børnene har spist til de må komme ud. Dorthe: Hos os er det meget blandet om man er hurtige til at spise eller ej, vi bruger tiden og lærer at vente på hinanden. Annemone: 0. klasserne spise længere tid og er længere tid om at tage overtøj på. Medina: på 7-8 årgang har vi god tid til at kunne gå ud og få luft væk fra skolen og samtidige komme tilbage og spille fodbold. Stefan: Det er fedt at høre at det kører godt og der er positiv feedback.

8. Principper for brug af mobiltelefon og smartwatches Bilag 1

Princippet bliver gennemlæst og der tales om små ændringer til det. Emine: Medina, hvor meget har I brug for jeres telefoner i undervisningen?

Medina: vi bruger dem til at tage billeder ved forsøg. Linda: I spisepausen bruges de til betaling.

Pernille: Der er forældre i indskolingen som spørger til om urerne ikke kan sættes på ”skolemode”.

Dorthe: Min erfaring fra andre skoler er, at eleverne afleverer om morgenen og så kan de lærer som giver tilladelse til at bruge dem i undervisningen, låse dem inde igen efter undervisningen. Emine: Smartswatch er på lige fod med telefoner.

Seynep: På mit arbejde bruger eleverne deres mobil til at betale med i pauserne, når de forlader skolen.

Sultan: I pauserne ser vi eleverne sidde med deres telefoner i stedet for at være sociale.

Pernille: På Torstorp skole er der skrevet ud, at skolen er mobil fri og der er det forældrenes eget ansvar hvordan de gør. De har ikke mobil skabe. Bestyrelsen skal tale om princippet igen og have det op til vores næste møde. Pernille: Husk at I som Bestyrelsen kan sende princippet i høring hos lærerne.

9. Planlægge møderække

Vi skifter mellem tirsdag og onsdage og det vil være på gadehavematriklen, da Musikskolen bruger lokalerne på BKH. 5 Næste møde er Tirsdag den 3/12 fra 17:30-20:00 hvor vi skal arbejdet med høringssvar. Herefter kører vi hver 6. uge.

10. Evt.

-

Ole Rømer-Skolen

Gadehavegårdsvej 1, 2630 Taastrup

Børne- og Kulturhuset

Taastrupgårdsvej 75, 2630 Taastrup

Telefon: 43 35 22 70
oleroemer-skolen@htk.dk

Åbningstider kontor

Ole Rømer-Skolen

Mandag-fredag 8:00-14:00

Børne- og Kulturhuset

Mandag-fredag 8:30-14:00

Ferieplan for folkeskoler

CVR: 19501817

EAN: 5790000400515