Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

2. maj 2024

Dato, tid, sted, tilstede og afbud

Dato: 2. maj 2024

Tidspunkt: kl. 17.30-20.00

Sted: Ole Rømer-Skolen, afd. Børne og kulturhuset

Tilstede: Pernille Folting, skoleleder Stefan Ørsted Petersen, formand Emine Kanat, næstformand Linda Niebling, souschef Camilla Cecilie Bal, sekretariatsleder Claus Westergaard Plenaa, lærerrep Søren Rahn Vastring, lærerrep. Annemone Y. Hansen, pædagogrep. Karin Schmidt Nielsen, forældrerep. Benjamin Elung-Jensen, forældrerep. Sally Eyd Jørgensen, forældrerep. (suppleant), Afbud: Benjamin, Claus, Annemone, Camilla, Karin, Nilima 


Referent: Pernille


1. Valg af mødeleder

Linda


2. Godkendelse af dagsorden

Under eventuelt skal der være et punkt om bestyrelsens videoer


3. Godkendelse af referat

Benjamin har skrevet en mail med indsigelser, de bliver vedlagt referatet


4. Nyt fra

• Forpersonen Stefan fortæller om mødet vedr. MO, bestyrelsen, Linda og Stefan og ISU. Oplevelsen var positiv, da der blev lyttet, og skolen har fået tildelt ressourcer til MO. Skolen har fået tildelt fire lærerstillinger, en pædagogstilling til SFO og kompetenceudvikling. Personalet er glade for tildelingen, men mange har oplevelsen af, at det kommer på bagkant. MO14+ eleverne skal rykkes ned på Linje 10. 2 Stefan og Pernille har været til vejsyn, hvor Byrådet og Trafikudvalget var på besøg på Gadehavematriklen. Pernille og Stefan havde indstillet problematikken med en farlig situation grundet placeringen af busstoppestedet. Der opstår farlige situationer, når vores børn går ind til skolen gennem parkeringspladsen. Vi afventer svar i maj.

Elevrådet

Medina fortalte om øvelser, der havde været i elevrådet i forhold til arbejdet med rettigheder. Der har været fest i udskolingen.

Ledelsen

Benjamin har problematiseret, at der ikke flages på de seneste flagdage. Sagen ligger nu hos ledelsen af teknisk service, der er ved at afklare, om høje Tåstrup kommune har lokale aftaler for flagdage. Vi har opsagt aftalen om Grønt flag, da skolens musisk/kreative profil skal skærpes. Kommende skoleårs skoleplan er præsenteret for lærerne. Fokusområderne kommende år er MO – organisering og udslusning, sproglig udvikling, demokratisk dannelse og styrkelse af fagligt indhold i PBL. TR og TR-suppleant og ledelse har været afsted på arbejdsdage for at drøfte skoleplanen. Søren fortæller, det har været et godt samarbejde.


5. Opdatering på MO

Linda fortæller, at der fortsat er mange indskrivninger. Der drøftes forskellige perspektiver omkring udslusning og trinvis udslusning i fag. Der er udfordringer i, at MO på 0. årgang er integreret i almen. Det fungerer for de elever, der kommer fra skoleårets start eller tidligt på skoleåret. For de elever der kommer sent på året, ville det have givet mening, at de opstarter i en mo- klasse. Vi har udfordringer med plads, da vi har mange elever alle steder.


6. Bestyrelses udkast til principper

Brug af telefoner og Smartwatch Vi er for få til at være beslutningsdygtige, så vi har udelukkende en drøftelse af punktet. Elevrådet: I forhold principperne for mobil- og smartphonepolitik mangler der at blive beskrevet, om udskolingen må have deres devices i spisepausen. Mange går på stationen for at købe mad og betaler med telefonen og derfor brug for mobilen. SFO’en har et ønske om at være helt mobilfri i SFO-tid. Skal eleverne aflevere telefoner og smartwatches skal de kunne låses ordentligt inde. Pernille fortæller, at de har købt nogle gode mobilskabe på Læringshuset, hvor mobilerne kan låses sikkert af. Søren påpeger, at der skal findes strukturer, når vognene skal fra klasser til SFO.


7. Kommende skoleår

Ringetidssæt- Se bilag 2 Kommende skoleår er spisepausen en halv time, da pædagogerne skal kunne holde en halv times pause. I frikvarteret efter dækker pædagogerne tilsyn i indskolingen. 10-minutters-pausen om eftermiddagen afkortes til at vare fem minutter. 4. årgang bliver i BKH, så de ikke skal flytte frem og tilbage af for mange omgange. Emine fortæller, at det vil være svært at gøre alle tilfredse. Der er brug for ro for årgangen og for klasserne. Søren fortæller, at han har været i BKH de seneste tre uger, og det har været en rar og rolig oplevelse. HOPE kan være et tema i forhold til, at 4. og 5. årgang er på forskellige matrikler. 6. årgang flytter til Gadehave, så de kan have et år, hvor de forbereder sig på at være tættere sammen og forberedes til at være i udskolingen. Medina fortæller, at hendes årgang har god erfaring med at blive samlet i 6., da det gav mulighed for at arbejde med årgangen, inden de skulle i 7. I år har der været to langtidssygemeldte to En UUV konverteres til en ekstra tysklektion på kommende 6.,7.,8. og 9. årgang som kompensation. Evaluering af sen mødetid i udskolingen. Medina fortæller, at det generelt opleves positivt at have en sen mødetid om tirsdagen. Hjernen føles mere frisk. For nogle giver det udfordringer i forhold til bustider. 4 Emine fortæller, at hun oplever sin datter friskere – ekstra tid om morgenen gør en stor forskel. Det kan være et irritationsmoment for de unge, der følger mindre søskende i skole. Medina fortæller, at de i deres klasse har flydende pauser. Det fungerer godt, da eleverne ofte gerne vil arbejde videre.


8. Evt.

Emine, Karin og Stefan har lavet videoer, der kan lægges ud i forbindelse med valg til skolebestyrelsen. Der er frist for at indmelde kandidatur frem til 8. maj.

Ole Rømer-Skolen

Gadehavegårdsvej 1, 2630 Taastrup

Børne- og Kulturhuset

Taastrupgårdsvej 75, 2630 Taastrup

Telefon: 43 35 22 70
oleroemer-skolen@htk.dk

Åbningstider kontor

Ole Rømer-Skolen

Mandag-fredag 8:00-14:00

Børne- og Kulturhuset

Mandag-fredag 8:30-14:00

Ferieplan for folkeskoler

CVR: 19501817

EAN: 5790000400515